piątek, 8 kwietnia 2011

Jajka faszerowane kawiorem

 Święta Wielkanocne tuż, tuż. Jednym z najpopularniejszych potraw to jaja w różnej postaci. Ja jednak uważam, że najsmaczniejsze są jaja faszerowane kawiorem. Po prostu niebo w gębie! Z łatwością się je przyrządza i nadają się nie tylko na święta, ale także na inne okazje. Naprawdę polecam!
Oto przepis jak je przyrządzić:

składniki: - 7 jaj średniej wielkości,
               -  2 łyżki lekkiego majonezu ,
               - słoiczek kawioru czarnego lub czerwonego
przygotowanie:

Jaja gotujemy na twardo ,stódzimy w zimnej wodzie, następnie obieramy ze skorupy.
Kroimy je  na połówki, po czym  żółtka  wybieramy łyżeczką na spodek. Wybrane żółtka rozdrabniamy dokładnie widelcem następnie dodajemy 2 łyżki majonezu i mieszamy. Pod koniec dodajemy kawior , lekko mieszamy z całością .Gotowy farsz  nakładamy na   połówki jaj. Przyzdabiamy duży talerz zieloną salatą i kładziemy faszerowane jajka. Gotowe.

czas przygotowania: 20min
kaloryczność: średniokaloryczne
stopień trudności: łatwy

Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz