Przepis wypróbowany. Każdy kto jadł u mnie tego królika od razu pytał o przepis. Na prawdę warto go wypróbować.
składniki:- comber i uda królika,
- 4 kiszone ogórki ,
- 6 ziarna ziela angielskiego
- 3 liście laurowe,
- oliwa,
-1/2 szklanki rosołu
przygotowanie :
Mięso pozbawione błon i żył na 10 minut zalewamy kefirem lub maślanką. Wycieramy w suchą ścierkę i nacieramy przyprawą do mięsa. Na dno brytfanki wlewamy 1 łyżkę oliwy, rozkładamy mięso i polewamy każdy kawałek oliwą. Ogórki kiszone dzielimy na ćwiartki i również układamy w brytfance. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (160 stopni). Gdy mięso zacznie się rumienić podlać królika rosołem i dusić do miękkości. Wytworzony sos doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami pure i dowolną surówką.
czas przygotowania: ok.1h
kaloryczność: średniokaloryczne
stopień trudności: średniotrudne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz