Naprawde udany przepis na szybki obiad czy zakąskę!
potrzebne składniki : - 3 polędwiczki wieprzowe,
- 2 czerwone cebule
- ząbek czosku ,
- 1/2 szklanki wody,
- oliwa,
- przyprawa do mięsa
przygotowanie:
Polędwiczki kroimy w plastry ok. 3 cm grubości. Lekko ugniatamy dłonią i posypujemy przyprawą do mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Cebulę kroimy w talarki i rozdrobniony czosnek podsmażamy na patelni z rozgrzaną oliwią.Gdy cebula się zeszkli kładziemy plastry polędwiczki i podsmażamy obustronnie, aż mięso zmieni barwę.
Całość zalewamy wodą i dusimy nie dłużej niż 5 min, gdyż mięso stwardnieje.
Polędwiczki można podawać jako gorąca zakąska z białym pieczywem lub jako danie obiadowe z dodatkiem ziemniaków i surówki.
czas przygotowania: ok.25 min
kaloryczność: średniokaloryczne
stopień trudności: łatwe
Naprawde pyszne danie! Polecam wypróbować!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz